מה ההבדל בין דף סוכר לשקף טרנספר?

הרבה שואלים אותי מה הההבדל בין שני הסוגים, החלטתי לעשות לכם סדר ולמנות את היתרונות, החסרונות והשימושים של כל אחד מהם.

דף סוכר זהו דף אכיל מבצק סוכר דק שעליו מדפיסים בדיו אכיל ומיועד לקישוט עוגה, עוגת גן, עיגולים לקאפקייקס ודמויות עומדות

יתרונות:

חסרונות:

אופן השימוש:

מקלפים את השקף בידיים יבשות, מניחים על עוגה מצופה גנאש
מזלפים קצפת מסביב או מפזרים סוכריות
לפני כן שומרים במקום יבש, (לא במקרר) בשקית אטומה.
טיפ: הדף תופס לחות במקרר וכדי שלא ייהרס ניתן למרוח מאחור צימקאו לבן, לחכות שיתקשה ורק לאחר מכן להניח על העוגה.
זה יבודד את הדף מהעוגה והוא ישאר חלק גם במקרר.
יש להניח מגבת על הקופסא של העוגה, היא תמנע מהלחות להיכנס לעוגה ולהרוס את הדף.
*במידה וקשה לנתק את הדף מהשקף, הכניסו אותו למקפיא ל-2 דקות והוציאו.

שקף טרנספר, זהו שקף שמעליו שכבת חמאת קקאו,  וההדפסות עוברות ממנו לשוקולד ולנשיקות ע״י חום.

יתרונות:

חסרונות:

אופן השימוש:

דמויות עומדות לעוגה:
גוזרים את הדמויות רק כדי להפריד אותן אחת מהשניה, 
ממיסים צימקאו בפולסים במיקרוגל, מכניסים לשקית זילוף, חותכים חור קטן ומזלפים על הדמות (על הצד המחוספס)
מתחילים מהשוליים ואז ממלאים את האמצע. מוסיפים מקל סוכריה ומקררים מספר דקות במקרר, מנתקים מהשקף.
נשיקות: מניחים את השקף על תבנית כשהצד החלק כלפי מטה, (רצוי לפני כן להדביק את השקף עם קצת מרנג לתבנית) מכינים מרנג שוויצרי, מזלפים נשיקות ומכניסים לתנור ל-5 שעות ב-70 מעלות טורבו. ניתן לפתוח את התנור באמצע ולבדוק את ההדפסה (לא לפני שעתיים אפייה)  
ליחצו לפירוט נוסף איך להכין נשיקות ממותגות

סרטון שמסביר את השלבים להכנת דמויות עם שקף טרנספר

לסיכום: בוחרים בדף הנכון לפי השימוש שאתם צריכים, דמויות לעוגה, ניתן להכין משניהם, זה עניין של העדפה וניסיון.
אני אישית אוהבת להדפיס על דף סוכר, לחתוך במכשיר חיתוך ולזלף צימקאו.
ניתן להשיג אצלנו (ברמת גן) דפי סוכר, טרנספר, עיגולים לקאפקייקס ודמויות מוכנות לעוגה. ליחצו לקטלוג העיצובים שלנו

בהצלחה!