איך להכין נשיקות ממותגות?
נשיקות ממותגות הן מתנה מתוקה ומעוצבת שכיף לתת ולקבל בכל אירוע או הזדמנות,
אחרי ניסיון של 12 שנה והכנת אלפי נשיקות לאירועים, קבלו את המדריך איך לעשות את זה נכון.
כדי להכין בעצמכם נשיקות ממותגות תצטרכו מספר דברים:
- שקף טרנספר עם העיצוב הרצוי
- משקל מטבח
- מדחום
- חלבונים
- סוכר
- מטרפה
- שקית זילוף
- צנטר 6b
- מיקסר
אופן ההכנה:
מכינים מרנג שוויצרי:
ל-2 דפים בתבנית יש צורך ב-4 חלבונים מביצים בגודל L – בערך 150 גרם חלבון
היחס של הסוכר הוא פי 2. (300 גרם)
שמים את הסוכר והחלבונים בקערה על סיר עם מים על הגז (בן מארי) וטורפים מספר דקות עד להמסת הסוכר, מודדים עם מדחום ומסירים מהגז כשמגיעים ל- 70 מעלות
לאחר שהסרנו את הקערה מהסיר צריך לנגב אותה מהמים ולהעביר את החלבונים והסוכר לקערת מיקסר
(אפשר לעשות את השלב הזה ישירות בקערת המיקסר)
מקציפים במהירות גבוהה כ- 10 דקות עד לקבלת מרנג יציב מאוד ומבריק.
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר שאתם אוהבים (משונן, חלק, כוכב)
ומזלפים על שקף הטרנספר קרוב מאוד להדפסה, על הצד המחוספס, אין צורך בנייר אפייה.
מכניסים את התבנית לתחתית התנור ואופים ב70 מעלות טורבו למשך 5 שעות.
דגשים וטיפים:
- חשוב מאוד שלא תהיה אף טיפת חלמון בחלבונים, אחרת המרנג לא יקציף.
- רצוי לנקות את כל הציוד עם נייר סופג ומעט חומץ.
- קורט מלח עוזר לפתוח את החלבון בהקצפה.
- יש לאפות בתחתית התנור.
- אם הנשיקות מתפוצצות או משנות צבע זה אומר שהטמפ׳ חמה מדי, הורידו 5 מעלות.
- המיתוג נראה הכי טוב על נשיקה לבנה, אם רוצים בכל זאת נשיקות צבעוניות יש להוסיף טיפונת צבע ג׳ל לקראת סוף ההקצפה.
- זלפו ישר איך שסיימתם להקציף, אל תתנו למרנג לחכות.
- נשיקות לא אוהבות לחות. לאחר האפייה קררו אותן מעט וארזו אותן בצנצנת אטומה.
- הנשיקה אמורה להיות לגמרי יבשה מבפנים, לאחר האפייה עושים בדיקה: לוקחים נשיקה אחת, נותנים לה להתקרר היטב, חוצים בעזרת סכין או פשוט טועמים ורואים שהפנים יבש וקריספי לחלוטין. במידת הצורך אופים עוד חצי שעה ויותר.
- אם נשאר מרנג, ניתן לזלף נשיקות ולהכניס בתבנית הכי עליונה בתנור (אני לא ממליצה לעשות את זה בהתחלה, צריך להכיר את התנור שלכם לשם כך, והשלב הזה יכול להרוס את המיתוג בנשיקות).
ניתן להשיג אצלנו (ברמת גן) שקפי טרנספר ליחצו לקטלוג העיצובים שלנו