איך להכין נשיקות ממותגות?
כדי להכין בעצמכם נשיקות ממותגות תצטרכו מספר דברים:
- שקף טרנספר עם העיצוב הרצוי
- משקל מטבח
- מדחום (לא חובה אך רצוי)
- חלבונים
- סוכר
- מטרפה
- שקית זילוף
- צנטר 6b
- מיקסר

אופן ההכנה:
מכינים מרנג שוויצרי:
ל-2 דפים בתבנית יש צורך ב-3 חלבונים מביצים גדולות – בערך 110 גרם חלבון
היחס של הסוכר הוא פי 2.
שמים את הסוכר והחלבונים בקערה על סיר עם מים על הגז (בן מארי) וטורפים בערך 8 דקות עד להמסת הסוכר, רצוי למדוד עם מדחום ולהסיר מהגז כשמגיעים ל- 55 מעלות, (אם אין מדחום, בודקים עם האצבע אם אין גרגירי סוכר בתחתית הקערה אחרי 7-8 דקות)
לאחר שהסרנו את הקערה מהסיר צריך לנגב אותה מהמים ולהעביר את החלבונים והסוכר לקערת מיקסר.
מקציפים במהירות גבוהה כ- 10 דקות עד לקבלת מרנג יציב מאוד ומבריק.
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר שאתם אוהבים (משונן, חלק, כוכב)
ומזלפים על שקף הטרנספר קרוב מאוד להדפסה, על הצד המחוספס, אין צורך בנייר אפייה.
אופים ב70 מעלות טורבו למשך שלוש-ארבע שעות.
ישנם תנורים שיש צורך להשאיר דלת מעט פתוחה כדי שהלחות תצא.
דגשים וטיפים:
- חשוב מאוד שלא תהיה אף טיפת חלמון בחלבונים, אחרת המרנג לא יקציף.
- רצוי לנקות את כל הציוד עם נייר סופג ומעט חומץ.
- קורט מלח עוזר לפתוח את החלבון בהקצפה.
- יש לאפות בתחתית התנור.
- ישנם תנורים שיש צורך להשאיר דלת מעט פתוחה כדי שהלחות תצא. תצטרכו להכיר את התנור שלכם.
- אם הנשיקות מתפוצצות או משנות צבע זה אומר שהטמפ׳ חמה מדי, הורידו 5 מעלות.
- אם ההדפסה נמרחת לכם זה אומר שיש אדים ולחות בתנור, השאירו חריץ פתוח בדלת.
- זלפו ישר איך שסיימתם להקציף, אל תתנו למרנג לחכות.
- נשיקות לא אוהבות לחות. לאחר האפייה קררו אותן מעט וארזו אותן בצנצנת אטומה.
- נתקו אותן מהשקף מיד בתום האפייה כשהן עדיין חמות.
- הנשיקה אמורה להיות לגמרי יבשה מבפנים, לאחר האפייה עושים בדיקה: לוקחים נשיקה אחת, נותנים לה להתקרר היטב, חוצים בעזרת סכין או פשוט טועמים ורואים שהפנים יבש וקריספי לחלוטין. במידת הצורך אופים עוד חצי שעה ויותר.